top of page
pagina jonge honden.png

Van puppy naar jonge hond

In de puppylessen leer je samen met je nieuwe beste vriend een goede band opbouwen. Deze band tussen hond en geleider vormt de basis voor de verder opvoeding.

 

We tonen jou hoe je aan je puppy de eenvoudige basiscommando’s kan aanleren.  We helpen je de aandacht voor jou en zijn/haar naam te hebben. We leren de hond op een speelse wijze te komen op commando.  We leren je spelen met je hond en hierbij speeltjes vastpakken en loslaten. We helpen je om je hond ontspannen te leren wandelen aan de leiband. We oefenen op het wachten en blijven zitten, liggen en staan.

 

Voor puppy’s is socialiseren van groot belang. Hierbij leer je je pup wennen aan alles wat hij of zij in zijn of haar verdere leven kan tegen komen.  We proberen het ontwikkelen van angsten te vermijden. Daarom oefenen we op het omgaan met verschillende mensen, vreemde ondergronden, geluiden, bewegende voorwerpen, aanrakingen enzovoort. We laten de pups op een gepaste wijze kennis maken met andere honden.

 

We leren je kijken naar  de lichaamstaal van je pup zodat jullie zonder woorden met elkaar kunnen praten.

Wanneer jullie de basis goed onder de knie (of poot) hebben, kunnen jullie doorstromen naar de les jonge honden (ook wel gevorderde puppy's genoemd). In de lessen jonge honden wordt verder gewerkt op de stevige basis die reeds aanwezig is. De oefeningen worden moeilijker maar zijn minstens even leuk.

bottom of page